עוגה בחושה עם ריבת תות

מצרכים:
175 גרם חמאה רכה
175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר
175 גרם (1 כוס +1/2 3 כפות) קמח תופח
3 ביצים בגודל בינוני
1 כפית תמצית וניל
½ כוס ריבת תות שדה
אבקת סוכר, להגשה
אופן הכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית עוגה.
2.בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
3.מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל.
4.מוסיפים את הקמח התופח ומערבלים לתערובת אחידה.
5.מוסיפים את ריבת התות ובעזרת מרית מקפלים לבלילה משויישת.
6.יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-30 דקות.
7.מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
8.לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הדפס