סופלה שוקולד

מצרכים:
200 גרם שוקלד מריר משובח
100 גרם חמאה (קוביות)
3 ביצים
2 חלמונים
120 גרם סוכר
50 גרם קמח
5 גרם אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד בקערה על סיר עם מים חמים (בן מארי), עד להמסה מלאה של השוקולד.
2.מוסיפים את החמאה והסוכר לקערה עד להמסה.
3. מורידים את הקערה מהבן מארי מוסיפים את הביצים והחלמונים ומערבבים כ- 30 שניות.
4. מוסיפים את הקמח, המלח, הווניל ואבקת האפייה, ומערבבים קלות, רק עד לקבלת מסה אחידה.
5.. מחלקים כלי הגשה חד פעמיים מנייר כסף, או מסיליקון וממלאים 3/4 מגובה הכלי.
6.. אופים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות. ניתן להקפיא, ולחמם לפני ההגשה.
הצעות הגשה:
מקשטים באבקת סוכר או מגישים בתוספת כדור גלידת וניל.

הדפס