סופגניות בצל במילוי שמנת עירית

מרכיבים לסופגנייה:

½3 כוסות קמח-½ קילו
½ שקית שמרית-25 גרם
2 כפות סוכר-30 גרם
כף מלח-15 גרם
½ כוס שמן-75 מ"ל
כוס מים-140 מ"ל
כוס חלב-140 מ"ל
כפית אבקת שום
50 גרם שבבי בצל יבש קצוץ

סיר לטיגון עם שמן עמוק

אופן ההכנה :

להכניס את כל המרכיבים למיקסר פרט למלח והשמן
לשים למשך עשר דקות במהירות בינונית גבוהה ומוסיפים את המלח וממשיכים ךללשו עוד 5 דקות
מורידים מהירות ומוסיפים את השמן לבצק וממשיכים ללוש עד שהשמן נטמע בבצק
מכסים ומטפיחים למשך שעה או עד שהכפיל בנפח
מחלקים לכדורים של 70 גרם ומתפיחים על משטח משומן בחמאה קרה(לא בשמן כדי שהסופגניה תתפח כלפי מעלה ולא תחליק לצדדים) כאשר הם מכוסות
מחממים את השמן לא חם מדי(כף עץ שנכניס לשמן תבעבע קלות-בעבוע חזק אומר שהשמן חם מדי)
לטגן את הסופגניות עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לרשת לסינון וצינון

למילוי-

מרכיבים למילוי:

גביע שמנת חמוצה של פעם 27%שומן
כפית לימון כבוש קצוץ היטב
4 כפות עירית קצוצה
רבע כפית פלפל שחור גרוס(לא טחון)

הכנה:

לערבב היטב את כל המרכיבים ולהזריק לתוך סופגניה חמה

הדפס