סופגניות בננה עם מילוי גנאש בננה

מרכיבים-

½ 3 כוסות קמח לבן מנופה-½ קילו
חצי שקית שמרית-25 גרם
2 בננות גדולות מרוסקות-200 גרם
2 כפות סוכר-30 גרם
1 כפית מלח דק-5 גרם
1 ביצה
1 חלמון
50 גרם חמאה מרוככת
2 כפיות ברנדי
כפית תמצית וניל
גרידה מ1 לימון

סיר טיגון עם שמן עמוק

אופן ההכנה:

להכניס את כל המרכיבים לקערה פרט לחמאה ולשים לבצק חלק בערך עשר דקות לישה במהירות בינונית.
לאחר עשר דקות מורידים מהירות של המיקסר ומכניסים לבצק את החמאה המרוככת וממשיכים ללוש לאט עד שהחמאה נספגה בבצק.
מכסים ונותנים לתפוח למשך שעה או עד שהכפיל בנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם (לסופגניה בינונית) ומגלגלים לכדורים ומניחים את הבצק על משטח משומן בחמאה קרה(חשוב לא על שמן אחרת הסופגניה לא תופחת לגובה ומחליקה לצדדים)ומתפיחים את הבצק לרמה של 80% תפיחה
מחממים את השמן לא חם מדי(כף מעץ שנכניס לשמן תבעבע קלות-אם יש בעבוע חזק השמן חם מדי)
ונטגן את הסופגניות עד הזהבה משני הצדדים
להעביר לרשת צינון

מרכיבים למילוי:

בננה גדולה-150 גרם
שוקולד לבן-200 גרם
שמנת מתוקה-150 גרם
הכנה:
להמיס שמנת מתוקה עם השוקולד ולהוסיף את הבננה
לטחון בבלנד מוט ולסנן
לצנן במקרר
להזריק לתוך הסופגניה

מרכיבים לקרמל:

100 גרם סוכר
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה קרה
מלח ים אטלנטי
הכנה:
במחבת כבדה(עדיף טפלון) ממיסים את הסוכר עד לקרמל
מוזגים במהירות את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהקרמל נמס לגמרי
מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה
מצננים לטמפ החדר
מצפים את הסופגניות

מרכיבים לטופינג

בננות פרוסות
1 כף סוכר חום
שוקולד מריר מגורד
הכנה:
מטגנים פרוסות בננה במחבת חמה עם סוכר חום
מניחים מעל הקרמל מפגרים שוקולד מריר מגורד

הדפס