מתכון ממרחים

ברוסקטה בצבעי אדום ירוק לבן שתגרום לכם
להרגיש ממש כמו באיטליה
מורחים 18 פרוסות בגט בעובי של כ-2 ס"מ
בשמן זית ושום וקולים בתנור 5 דקות עד שיהיו פריכות וזהובות.

לממרח האדום: ממרח הפלפלים
4-5 פלפלים אדומים בשרניים
50 גר' שקדים לבנים או אגוזי מלך
2 שיני שום
מלח, פלפל
חוצים את הפלפלים וקולים בתנור.
שומרים בשקית ניילון ואחרי כרבע שעה מקלפים את הקליפה.
טוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם השקדים או האגוזים והשום ומתבלים במלח ובפלפל. אם המחית רכה מדי, מוסיפים מעט שקדים או אגוזים טחונים.

לממרח הירוק: פסטו נענע-בזיליקום
1/2 כוס דחוסה עלי נענע
1/2 כוס דחוסה עלי בזיליקום
25 פיסטוקים קלופים
6 כפות שמן זית
1 שן שום
מלח
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד למידת הסמיכות הרצויה.

לממרח הלבן: ריקוטה לימונית
150 גר' גבינת ריקוטה
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מחית לימונים כבושים או 3-4 צלפים מרוסקים
1/4 כפית מלח
מערבבים בקערה את כל החומרים.

מורחים את פרוסות הבגט, מגישים ונהנים

הדפס