מתכון לספינג'

לכבוד הסופ"ש הכנו לכם מתכון לסופגניות של המרוקאים
או במילה אחת – ספינג'.

מרכיבים:
1 קילו קמח
170 גרם סוכר
800-850 מ"ל מים פושרים
כף 1 שטוחה של מלח
50 גרם שמרים טריים
1/2 קילוגרם סוכר לציפוי
שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד שהבצק מרגיש אלסטי דביק.
מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה. "מפילים" את הבצק ולשים כדקה. מכסים שוב בניילון, ומתפיחים חצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעמיים.

2. לקראת סוף התפיחה מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מקרבים את קערת בצק הספינג' למחבת, ומכינים בצד קערה עם מים פושרים. טובלים את הידיים במים, נוטלים נוטלים מעט מבצק הספינג' בידיים, יוצרים חור בבצק בעזרת האצבעות

3. מטגנים מצד אחד עד שמזהיב, הופכים, וממשיכים בטיגון עד שגם הצד השני מוזהב. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג. טובלים את הספינג' בסוכר ומצפים
אותו מכל צדדיו.
אוכלים מיד ומלקקים את האצבעות

הדפס