מתכון לסופגניות קלאסיות

קראת חג החנוכה המתקרב, שהוא גן עדן לכל אוהבי הבצק, קבלו מתכון שלנו לסופגניות קלאסיות וטעימות.

חומרים לכ-20 סופגניות:
1 כוס חלב פושר (או מים)
30 גרם שמרים טריים
5 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית שטוחה מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים בקערה עם 1/4 כוס חלב. מכניסים למיקסר את הקמח, הסוכר, הביצים, יתרת החלב, תמצית הוניל, קליפת הלימון והברנדי ומערבבים בוו לישה קלות.
2. מוסיפים את השמרים ומערבבים כ- 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר.
4. מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
5. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר ל-3 שעות.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומכינים כדורים (כל כדור כ-50 גרם). מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן, ומתפיחים כשעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
7. מחממים שמן עמוק, בסיר או מחבת עמוקה, לחום בינוני של כ-170 מעלות.
8. מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כ- 2 דקות עד שהסופגנייה שחומה.

כדאי לבדוק את הסופגנייה הראשונה ע"י חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי, במידה ובאמצע הסופגנייה יש עדיין בצק סימן שהשמן חם מידי.
ולבסוף, מזלפים לתוך הסופגנייה ריבה איכותית ואוכלים.
בתיאבון!

הדפס