מתכון למיני סופגניות

חנוכה הוא חג של חטאים קטנים, אז הכנו לכם מתכון למיני סופגניות עם סוכר וקינמון.

מרכיבים ל-40 מנות:
3 ו-1/2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
2 ו-1/4 כפית שמרים יבשים
1 ו-1/4 כוס חלב 1% פושר
20 גרם חמאה
1 ביצה בטמפרטורת החדר
8 כפות סוכר
1 כף קינמון

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קטנה את השמרים עם החלב, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.
2. מערבבים בקערת מיקסר כוס וחצי של קמח עם הסוכר, מוסיפים את תערובת השמרים והחמאה ומערבבים כדקה. מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבב כ-5 דקות על מהירות גבוהה, עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
3. מכסים את קערת המיקסר במגבת ומניחים לבצק לתפוח כ-60 דקות או עד הכפלת נפחו.
4. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ. מכינים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 4 ס"מ.
5. מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק של 5 ס"מ אחד מהשני ונותנים להם לתפוח עד הכפלת נפחם, כ-60 דקות.
6. מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד הזהבה.
7. מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון, מניחים את הסופגניות בתוך התערובת ומערבבים שוב.
8. מסדרים בצלחת הגשה ויש לכם סופגניות קטנטנות, מתוקות וטעימות

הדפס