מתכון למטבוחה פיקנטית

מרכיבים:
20 עגבניות בשלות מאוד
3 יחידות פלפל חריף חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום קלופות שלמות
1 כף מלח
1 כף שטוחה סוכר
4 כפות פפריקה מתוקה
3/4 כוס שמן קנולה
* לכמות קטנה יותר ניתן לחלק את כמויות המרכיבים בחצי
אופן ההכנה :
• חורצים את העגבניות בחלקם העליון 4 חריצים ומכניסים לסיר מלא במים
(שיעקפו את העגבניות), מביאים לרתיחה ומעבירים למסננת לצינון קל
• קולפים את העגבניות וקוצצים לקוביות קטנות
• בסיר רחב שמים 5 כפות שמן קנולה, מוסיפים פלפל חריף ומטגנים מעט
• מוסיפים שום ומטגנים עוד מספר שניות, מוסיפים את העגבניות והסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים ומוסיפים מלח
• מערבבים בקערית פפריקה ושמן ויוצקים לתוך העגבניות בסיר, מערבבים היטב ומבשלים עוד 15 דקות על אש נמוכה (חשוב לשים לב שלא יישרף בתחתית) .
• מגישים לצד חלה חמה וטרייה

מתכון: אופירה יחיא

הדפס