מתכון ללחם אגוזים

מצרכים לבצק:
2.5 כוסות קמח שמרים
2.5 כוסות קמח מלא (שטיבל 6)
2 כוסות מים
3 כפות שמן
1 כף סוכר
3 כפיות מלח
חופן גדול של אגוזי מלך

אופן ההכנה:
שמים בקערה את שני סוגי הקמח, מערבבים קלות, ומוסיפים את הסוכר והמלח.
חשוב לציין שכשמוסיפים את המלח לא מערבבים את התערובת עד לרגע הוספת הנוזלים.
מוסיפים את הנוזלים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
בשלב הזה עוברים למשטח עבודה מקומח מעט ולשים במשך 7 דקות עד שהבצק נראה אחיד.
משטחים את הבצק, מוסיפים את האגוזים ולשים עוד 4 דקות.
מעצבים את הבצק לצורת כדור יפה, משמנים, מכניסים לתוך הקערה ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים בין שעה וחצי לשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב מספר דקות וחותכים לספר הכיכרות שרוצים.
מתפיחים שוב למשך חצי שעה.
במהלך חצי השעה שהבצק תופח, מחממים מים בקומקום, שופכים לתוך כלי רחב ומכניסים לתנור שחומם לטמפ’ של 220 מעלות.
לאחר חצי שעה חותכים בבצק חריצים, מכניסים לתנור ל-10 דקות. לאחר 10 הדקות הוציאו את הכלי עם המים, הנמיכו את התנור ל-190 מעלות והמשיכו לאפות במשך 40 דקות.
בסיום האפייה השאירו את הלחם בתוך התנור למשך 5 דקות ורק אחר כך הוציאו אותו לצינון.
בתיאבון!

 

הדפס