דלג לתוכן המרכזי

מרק וסלט בתוך לחם

הוראות הכנה למרק וסלט בלחם:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
חותכים את כיפת הלחם, מוציאים את פנים הלחם בעזרת הידיים. מהדקים עם היד את דפנות הלחם,
מורחים בביצה טרופה את הדפנות ומכניסים לאפייה של כ- 10 דקות.

מצרכים למרק בטטה:
6 בטטות בנוניות
2 גזרים
100 גרם חמאה
4 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
קוביית שורש ג'ינג'ר קפוא
3 שיני שום
מלח.
מעט צילי יבש
קורט אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
קולפים את הבטטות והגזרים וחותכים לקוביות.
בסיר ממסים את החמאה ומוסיפים את הבטטות והגזרים, מטגנים מעט, מוסיפים את הציר ירקות או מים (במידה וחסר נוזלים יש להוסיף) ואת כל התבלינים, מבשלים עד שהבטטות מתרככות. טוחנים את המרק במעבד מזון, מחזירים לסיר ומוסיפים את השמנת, טועמים ומתקנים תיבול.

קרוטונים:
את פנים הלחם קורעים לחתיכות קטנות או חותכים לריבועים.
מחממים תנור ל- 150 מעלות.
מפזרים מעל הקרוטונים שמן זית, שום כתוש, מלח גס ועשבי תיבול (רוזמרין, בזיליקום, שמיר וכו').
אופים עד שהקרוטונים זהובים ופריכים.

סלט יווני:
2 עגבניות
3 מלפפונים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חסה ערבית
קוביות גבינה בולגרית
חופן עלי זעתר טריים
שמן זית, מלח, פלפל, לימון
קרוטונים.