מרק בתוך לחם

בימי החורף הקרים אין כמו מרק חם כדי להתחמם,
וכשהוא מוגש בקערת לחם ההנאה כפולה.
היום הכנו לכם מתכון לקערות בצק, המרק לבחירתכם.

מרכיבים ל-6 קעריות מרק גדולות:
1 ק"ג קמח שמרים של אסם
1 כף שטוחה של מלח
¼ 2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים ולשים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים. לאחר קבלת גוש בצק, קשה ומעט יבש, ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-7 דקות נוספות.
מניחים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה ל-10 דקות בלבד. מחלקים את הבצק לחלקים שווים בהתאם לגודל הרצוי, יוצרים מכל חלק כדור יפה ואחיד ומניחים בתבנית עם נייר אפייה לתפיחה מבלי לכסות את התבנית עד להכפלת הנפח פי ½ 2.
אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות כ-50 דקות. מוציאים את הלחמים מהתבנית ומניחים על גבי רשת. הקליפה החיצונית צריכה להיות מאד קשה ובעת נקישה צריך להישמע צליל חלול.
לאחר שהלחמים התקררו, חותכים את חלקו העליון של הלחם, מרוקנים את החלק הלבן הרך ומניחים בצד עד לשעת ההגשה.
מוזגים את המרק לתוך קעריות הלחם, מכסים עם החלק העליון ומגישים.
ספרו לנו איך יצא.
בתיאבון!

הדפס