מופלטה ריקוטה

אין דרך טובה יותר לחגוג את צאת החג מאשר עם המופלטות! אז הכנו לכם מתכון מושלם למימונה

מרכיבים (40 מנות):
1 ק"ג קמח לבן מנופה
30 גרם שמרים טריים מפוררים או שמרית
1 כף סוכר
1 כף מלח
כ- 2.5 כוסות מים פושרים
2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק

להגשה:
חמאה ודבש

אופן ההכנה:

1. מכינים קרמל:
שמים את הסוכר במחבת וממיסים עד לקבלת צבע קרמלי בהיר, מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את האפרסקים ומבשלים כ 3-4 דקות עד שהאפרסקים מתכסים בקרמל.
מוציאים את האפרסקים לקערה להצטננות.
2. מערבבים את שאר חומרי המלית.
3. לוקחים מופלטה, שמים כף גדושה מהמלית ריקוטה, מסדרים מעל את האפרסקים וסוגרים.

הדפס