מאפינס בננה

מתכון לתבנית של 12 שקעים:
לבצק:
2 כוסות קמח (250 גרם)
½ כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
120 גרם חמאה, מומסת
½ כוס סוכר (100 גרם)
½ כוס סוכר חום בהיר – "דמררה" (100 גרם)
2 בננות בשלות, חתוכות לחתיכות קטנות או מרוסקות במזלג
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס אגוזי לוז טחונים
לקישוט:
2 כפות אגוזי לוז טחונים
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). משמנים את שקעי התבנית או מרפדים בסלסילות נייר.
2.מנפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה לקערה. שמים בקערה אחרת את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים 2 דקות, עד שנוצר מרקם אחיד. מוסיפים את הבננות, הביצים והווניל, תוך כדי ערבול, ולבסוף מוסיפים את תערובת הקמח ואת האגוזים.
3.יוצקים את העיסה לשקעים, כמעט עד לגובה שפתם, מפזרים מלמעלה את האגוזים ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש. משהים לצינון כ-5 דקות ומחלצים מהשקעים.
המאפינס נשמרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר כשלושה ימים.

הדפס