מאפה שמרים עם פסטו וגאודה- אלונה זוהר

מצרכים:

לבצק:
550 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
50 גרם שמן זית
250 סמ”ק חלב

למילוי:
1.5 כוסות גאודה מגורדת
4 כפות גדושות פסטו

לציפוי:
1 חלמון
2 כפות חלב
שומשום

אופן הכנה:
– לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.
– לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.
– להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול (בערך בגודל 35 על 55).
– בחלק הרחוק למרוח פסטו ולפזר עליו בנדיבות גאודה.
– את החלק התחתון לחתוך לפסים בעובי 2 ס”מ ולגלגל סביב החלק עם המילוי.
– לשים על תבנית עם נייר אפיה. למרוח בחלמון מעורבב בחלב. לפזר מעל שומשום.
– לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך חצי שעה.

הדפס