מאפה עם בשר

עוד שבוע נחגוג את יום העצמאות ולאלו מכם שלא אוהבים לנפנף ומעדיפים את התנור הביתי, הכנו מתכון למאפה טלה מפנק.
כי אפשר לחגוג את החג גם בלי מנגל

מרכיבים:
חבילת עלי פילו
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קצוצים
מרכיבים לסנייה:
1 ק"ג בשר טלה טחון
2 בצל קצוץ
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט, הל וכמון

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עם הבצל, מערבים תוך כדי בישול.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר.
מערבבים ומסירים מן האש.
לוקחים עלה פילו, חוצים אותו ל-2, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל של 120 ג'), וסוגרים לצורה של ריבוע.
מניחים במגש אפייה את המאפה, משמנים ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור. אופים ב-170 מעלות כ-18 דקות, עד שהפילו מזהיב יפה.
במקביל, משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה.
מזלפים בצורת שתי וערב את הסילאן ומפזרים פיסטוק קצוץ מעל לצלחת.
מניחים את המאפה במרכז הצלחת, מגישים וחוגגים

הדפס