דלג לתוכן המרכזי

לחם שיפון וחמוציות

השפית פיתוח של בונז'ור, אסנת רוט, תראה לכם כיצד להכין לחם שאור שיפון וחמוציות ממחמצת.

מרכיבים:
350 גרם קמח חיטה לבן
150 גרם קמח שיפון
280 מ"ל מים קרים
10 גרם מלח
200 גרם מחמצת שאור (מתכון למחמצת - https://www.youtube.com/watch?v=hKw3RoNnxgI)
15 גרם דבש
50 גרם חמוציות
5 גרם שמרים

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למיקסר ולשים עם וו לישה, במהירות נמוכה כ- 2 דקות, מעלים מהירות ולשים עוד כ- 8 דקות עד שהבצק הומוגני.
מוציאים את הבצק לקערה מקומחת ונותנים לו לעמוד כשעה בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשניים, מעצבים כדור, מכסים ונותנים לבצק לנוח עוד 15 דקות. מעצבים את הלחם ומניחים על תבנית אפייה להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר.
מחממים את התנור לחום של כ- 220 מעלות, מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור, חורצים את הלחם ומכניסים אותו לתנור, מורידים את החום ל- 180 מעלות ואופים כ- 30-35 דקות.

• במקום 30% קמח שיפון ניתן לשים אחוז גבוה יותר, אבל אז יש להוסיף כמות גדולה יותר של מים.
• במידה והלחם חמוץ מידי ניתן להוריד את אחוזי המחמצת
• במקום חמוציות ניתן להוסיף כל תוספת אחרת שרוצים.
• רצוי להתפיח את הלחם ללילה במקרר- לאחר עיצוב הלחם, מניחים בתבנית ומכניסים למקרר מכוסה,
למחרת מוציאים מהמקרר ומתפיחים.