לחם טימין ממולא בגבינת גאודה- אלונה זוהר

למצרכים:
חצי ק"ג קמח שמרים
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כפיות עלי טימין טרי
3 כפות שמן זית
300 סמ"ק מים פושרים ( כוס וחצי)

למלית:
150 גרם גאודה מגורדת

אופן הכנה:
לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו לישה ולהוסיף את המים בשלבים, לפי כמה שהבצק "רוצה".
ללוש 5 דקות ולהניח מכוסה במקום חמים לתפיחה עד הכפלת הנפח.
להניח את הבצק על משטח מקומח, ולפתוח אותו בידיים למלבן.
לפזר גבינה מגורדת ולסגור לצורת כיכר מהודקת.
להניח לתפיחה.
לחרוץ 3 פסים מעל בעזרת סכין חדה. לפזר קמח לקישוט ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך רבע שעה ולהוריד את החום להמשך אפיה של עוד 20 דקות.
לפני תחילת האפייה להניח בתנור תבנית קטנה עם מים שתהיה בתנור לאורך כל זמן האפיה.
לצנן על גבי רשת

הדפס