כתר בריוש ממולא בשר- אלונה זוהר

לבצק:
550 גרם קמח (4 כוסות)
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
50 גרם שמן זית (3 כפות)
250 סמ”ק מים (כוס ורבע)

למלית:
350 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
6 משמשים מיובשים קצוצים
1/4 כוס חמוציות
3 כפות צנובר
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף עלי טימין

ציפוי:
1 חלמון מעורבב עם 3 כפות מים
שומשום

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. לחמם שמן זית במחבת. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוציא לצלחת בצד. להוסיף את הבשר למחבת שבו טיגנו את הבצל, ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו. להוסיף את הבצל, לערבב ולטגן עוד 2 דקות. להוסיף את התבלינים ואת הטימין ולערבב. להעביר לקערה. להוסיף את הפירות היבשים ואת הצנוברים. לערבב ולקרר היטב.
3. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
4. להניח את הבצק על נייר אפייה מקומח בקורנפלור, ולרדד את הבצק למלבן כשהצד הרחב לכיוון שלנו.
5. להניח את התערובת לאורך מלבן הבצק. בעזרת סכין חד לחרוץ חריצים בקצות המלבן בחלק העליון, בלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק לסגירה, ניתן להיעזר בנייר האפייה לגלגול.
6. לסגור את ה"נחש" שקיבלנו לצורת עיגול.
7. בעזרת סכין חד ליצור חתכים עמוקים אך לא עד התחתית. להניח בתבנית אפייה עם חור באמצע, משומנת.
8. להתפיח את הבריוש עד שיכפיל את נפחו.
9. בעזרת מברשת להבריש את חלקו העליון של הבריוש בחלמון מעורבב במים ולפזר מעל שומשום.
10. לאפות בתנור ב-180 מעלות כ-35-30 דקות. ב-10 הדקות האחרונות של האפייה להוריד את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית).

הדפס