דלג לתוכן המרכזי

כריך צהובה ואבוקדו

כריך צהובה ואבוקדו
ממרח עגבניות
גבינה צהובה מסוג גאודה או כל גבינה טעמכם.
פרוסות אבוקדו
פרוסות לימון כבוש
מלח ופלפל
עלי אורגנו טריים

מתכון לממרח עגבניות:
חומרים:
800 גרם עגבניות שרי
¼ כוס שמן זית או יותר
שן שום כתושה
עלים מענף טימין 1
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל

הכנה
שוטפים את העגבניות היטב, חותכים לחצאים ושמים בקערה גדולה.
מזלפים על העגבניות 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מעבירים את העגבניות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקליפה פונה כלפי מטה.
צולים את העגבניות כ40-50 דקות עד שהן מצטמקות. מקררים לטמפרטורת החדר.
לאחר שהתקררו מעט מעבירים את העגבניות למעבד מזון ומוסיפים את השום, הטימין, מלח פלפל ורבע כוס שמן זית.
מפעילים את המעבד עד שנוצר ממרח אחיד. אם הממרח יבש מוסיפים עוד קצת שמן זית לפי הצורך. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ושום לפי הצורך.
מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בקירור עד שבועיים