כריך הפתעה

כריך נוטלה ביתית שמכינים בחמש דקות – יאמי!

מתכון
לחמנייה של בונז'ור
ממרח נוטלה ביתי – מתכון כאן
אפשרויות לגיוונים על הנוטלה:
פרוסות בננה (אלביס סטייל),
סוכריות צבעוניות של עוגה, פתיתי קוקוס

הוראות הכנה לאריזה
הרעיון הוא לקחת נייר פרגמנט שקוף שנעים לארוז בו כריך, לאייר עליו ציור מתוק שהילד יאהב.
ולא – אתם לא צריכים להיות מוכשרים…פשוט מעתיקים ציור מספר אהוב או מגזין, ולארוז כסוכרייה.

ממרח נוטלה ביתי
חומרים:
300 גרם אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
או – 300 גרם אגוזי לוז קלויים ומקולפים
¾ כוס חלב רגיל או אחר (שקדים, סויה)
⅓ כוס קקאו איכותי (עדיף הולנדי)
120 גרם אבקת סוכר (או יותר, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
1 כפית שמן חמניות/קנולה

הכנה:
(אם האגוזים שלכם לא קלויים: קולים את האגוזים על תבנית עם נייר אפיה בתנור על 180 מעלות 10-15 דקות, לשמור ומידי פעם להציץ ולראות שהם משחימים יפה. מוציאים את האגוזים ונותנים להם טיפה להתקרר עם שתי מגבות נייר משפשפים את האגוזים עד שיורדת מהם הקליפה.

שלב ב׳ :
טוחנים במעבד מזון את האגוזים בלבד .אחרי כחמש-עשר דקות (תלוי בחוזק המעבד)
פתאום הפירורים הופכים למשחה שהופכת לנוזל ממש!
עכשיו מוסיפים את כל שאר החומרים ומעבדים שוב למרקם חלק.
אם הממרח נוקשה מידי לטעמכם מוסיפים עוד חלב/שמן .

איזה כיף לכם – יש לכם ממרח נוטלה ביתי!
מחלקים למלא צנצנות קטנטנות ונותנים לחברים ובכל מקרה לשמור בקירור

הדפס