טארט תפוחים

לתבנית פיירקס בקוטר 26-28 ס"מ:
לבצק:
1 וחצי כוסות קמח רגיל, מנופה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
2 חלמונים
1 כף מיץ לימון
150 גרם חמאה קשה
למלית:
6-7 תפוחי עץ חמוצים וקשים
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום דמררה
2-3 כפות ליקר פירות, או ברנדי
אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: שמים את כל מצרכי הבצק בקערה – את החמאה חותכים לקוביות קטנות ומעבדים את הכול לבצק אחיד וגמיש (רצוי במעבד מזון – ולא בידיים – כי הבצק הזה "לא אוהב" חום). צרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעה לפחות.
2. הכנת המלית והשלמת הטארט: בינתיים קולפים את התפוחים, חוצים אותם, מרחיקים את הליבה וחותכים לרבעים.
3. משמנים את תבנית הפיירקס בכל החמאה (50 גרם), מפזרים שליש מכמות הסוכר, ומסדרים בתבנית את פלחי התפוח בצפיפות, כשהחלק הקמור (העגול-החיצוני) כלפי מטה. מפזרים מעל התפוחים את יתרת הסוכר ומטפטפים מעט ליקר.
4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ºc190.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח מרדדים אותו לעלה עגול, גדול קצת יותר מגודל תבנית הפיירקס.
מניחים את העלה על התבנית והשוליים, ומהדקים עם "גלישה" של 1 ס"מ על הדופן החיצוני של התבנית. מחוררים את הבצק ב-3-4 מקומות לשחרור האדים.
6. מנמיכים את חום התנור, מכניסים את התבנית לתנור, ואופים כ-30 דקות בחום ºc180. הופכים את הטארט על צלחת הגשה, ומגישים מיד בעוד העוגה חמה, או פושרת, רצוי עם גלידת וניל.

הדפס