טארט תאנים

אם אתם עדיין מתלבטים מה כדאי להכין לקינוח בסופ"ש הנה הצעה טעימה במיוחד:
טארט תאנים בקרם שקדים על בצק עלים קריספי

מרכיבים:
250 גרם בצק עלים מופשר
20 יחידות תאנה – חצויה
5 כפות סוכר
פיסטוקים – קלוי וקצוץ (או שקדים). לא חובה
3/4 כוס שקד – (125 גרם) מולבן, טחון דק
1 כוס אבקת סוכר – (120 גרם)
125 גרם חמאה – רכה
2 ביצים

אופן ההכנה:
קרם שקדים:
שמים בקערת המיקסר את כל חומרי הקרם למעט הביצים, מערבלים כדקה-שתיים עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי. מוסיפים את הביצים, תוך כדי ההקצפה וממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות – עד לקבלת קרם תפוח ובהיר.
מכסים את הקערה ומצננים את הקרם במקרר לפני השימוש.

אופן הרכבת הטארט:
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
מרדדים מעט את בצק העלים על גבי משטח מקומח, ומעבירים לתבנית.
מסמנים עליו, בעזרת סכין מלבן עם שוליים של 1 ס"מ – נזהרים לא לחתוך עד הסוף, רק לסמן.
מחוררים במזלג רק את המלבן הפנימי (כך מונעים מהחלק הפנימי לתפוח) ויוצרים שוליים שיתפחו.
מורחים רק בגבולות המלבן הפנימי את קרם השקדים, ומסדרים מעליו בצפיפות את הפירות.
זורים למעלה את 5 כפות הסוכר והפיסטוקים ואופים כרבע שעה –
20 דקות – עד ששולי הבצק מזהיבים.
ויש לכם קינוח מדהים

הדפס