טארט פירות העונה

מתכון:
לבצק:
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 ביצה
3 כוס קמח
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
בקערה מערבבים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים ביצים ווניל. ולבסוף מוסיפים את הקמח עד ליצירת בצק ועוצרים. מוציאים לניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעתיים.
לאחר שהבצק קר מוציאים מהמקרר ומרדדים לעלה דק, משטחים בתבנית פאי, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה לשעה.
מחממים תנור ל- 170 מעלות, מוציאים את התחתית פאי, מכסים בנייר כסף ומפזרים מעל שעועית יבשה שתהווה משקולת. מכניסים לתנור לכ- 15 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את הנייר כסף והשעועית ומחזירים לאפייה לעוד כ- 10 דקות עד שהתחתית זהבהבה ואפויה.
לקרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
מקציפים את כל החומרים יחדיו ומשטחים מעל התבנית פאי.
מסדרים את פירות העונה מעל הקרם, להברקת הפירות ניתן לחמם מעט ריבת משמש חלקה ולהברישם.
בתאבון

הדפס