טארט טאטן נקטרינות – אלונה זוהר

לבצק:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קמח

לקרמל:
200 גרם סוכר
50 גרם חמאה

לנקטרינות:
8 נקטרינות פרוסות לרבעים

אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה. לעבד עד שלא יהיו גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד רק עד שהכול יתאחד לגוש בצק.
2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל מחבת בינוני.
3. לקרמל: במחבת מניחים את הסוכר בשכבה אחידה ומבשלים עד קבלת קרמל בהיר.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין ונמסה לתוך הקרמל.
מבשלים עד שהקרמל מקבל צבע ענבר ומכבים את האש.
4. מצננים את הקרמל 10-15 דקות בטמפרטורת החדר. בינתיים מכינים את הנקטרינות.
מסדרים את רבעי הנקטרינות על הקרמל שהתקשה מעט בצורת מניפה.
5. מעליהם מניחים את עיגול הבצק המרודד, ודוחפים את הקצוות לתוך שולי המחבת.
6. אופים את הטארט בתנור שחומם ל 180 מעלות כ25-30- דקות, עד שהבצק מזהיב יפה וסכין המוחדרת לתוך הנקטרינות דרך השוליים מראה כי הם רכים.
מצננים את הטארט 2-3 דקות בטמרפטורת החדר, ולאחר מכן הופכים על צלחת הגשה.

הדפס