טארטלט פירות – אלונה זוהר

להכנת הקלתית:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 ג רם קמח

להכנת קרם הפטיסייר:
450 סמ”ק חלב
100 גרם סוכר
2 כפות תמצית וניל איכותית/מקל וניל
קורט מלח
50 סמ”ק מים
60 גרם קורנפלור
4 חלמונים
50 גרם חמאה

להכנת הקרם:
1 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

לשכבת הפרי:
פירות טריים לפי בחירה
ריבת משמש

אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה. לעבד עד שלא יהיו גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד רק עד שהכל יתאחד לגוש בצק.
2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפיה של פאי עגולה/מלבנית. לרפד גם את השוליים. לשים על הפאי נייר כסף ולשפוך קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 10 דקות או עד שהקלתית תזהיב. לקרר היטב!!!
3. להכנת קרם הפטיסייר:
להרתיח בסיר את החלב, סוכר, וניל ומלח עד שיבעבע קלות. לערבב עם מטרפה שהתחתית לא תישרף. בינתיים בקערה נפרדת לערבב את המים, הקורנפלור והחלמונים היטב. לשפוך לתוך החלב הרותח בקילוח דק לאט לאט את הבלילה של הקורנפלור, כל הזמן על ידי בחישה (חובה!!!!). אחרי שסיימנו לראות שהחלב מבעבע טיפה ולהוריד מהגז. להעביר לקערת מיקסר עם וו הקצפה, להוסיף את החמאה ולתת להם להיות במיקסר בפעולה איטית עד שהקרם יתקרר. לקרר את הקרם היטב!!!
4. אני אוהבת לערבב את הפטיסייר עם שמנת מתוקה כי הקרם פחות כבד לטעמי ולכן: להקציף שמנת מתוקה עם סוכר חצי הקצפה, להוסיף את הקרם פטיסייר פנימה ולהקציף יחד לקרם מוצק.
5. למלא את הקלתית בקרם.
6 לקשט מעל עם פירות טריים חתוכים/פרוסים לפי בחירה ולפי סדר מועדף. לקרר מעט ובעזרת מברשת לזגג את הפירות במעט ריבה.

הדפס