חמשת הטיפים לסופגנייה מושלמת

1. הקטנת ספיגת השמן בסופגנייה – הוסיפו מעט משקה אלכוהולי (ברנדי, קוניאק, רום) לבצק, כ-2 כפות ל-1 ק"ג קמח. האלכוהול שבבצק הופך בזמן הטיגון לגז, הנוטה להתנדף מהבצק, כך שמרבית השמן המנסה להיספג בבצק נדחק החוצה.

2. למראה סופגניות מושלמות – לאחר גלגול הסופגניות יש להניח כל סופגניה על ריבוע נייר אפייה וכך גם להכניס את הסופגנייה אל השמן. בעת הפיכת הסופגנייה בזמן הטיגון הנייר ייפרד לבד מהסופגנייה וישאיר אותה מושלמת ללא נגיעת ידיים

3. חובה להכניס את הסופגניות לשמן רק כאשר הן ממש תפוחות, אם מכניסים לפני הזמן נקבל סופגנייה פחוסה. ללא "חגורת הטיגון הלבנה".

4. אם השמן מתחמם יותר מידי במהלך הטיגון, אפשר להוסיף מעט שמן קר, על מנת לאזן את טמפרטורת העבודה.

5. סופגנייה הופכים רק פעם אחת! הפיכה נוספת רק תגביר את ספיגת השמן בבצק

הדפס