חלת דבש עגולה לראש השנה

עבור 2 חלות בקוטר 26 או 28 ס"מ –

מתכון

1 ק"ג קמח שמרים אסם
1 כף מלח
1/4 כוס (50 גר') סוכר
2 ביצים בגודל L
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
1/4 כוס (80 גרם) דבש
1.5 (360 מ"ל) כוסות מים פושרים

לזיגוג

4 כפות דבש מהולות ב – 2 כפות מים רותחים
שמים את הקמח בקערת המיקסר, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, שמן ודבש ולשים במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך. לשים במשך כ – 10 דקות עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש. משמנים את הקערה במעט שמן, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
מחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק יוצרים 4 רצועות בצק באורך 45-50 ס"מ ומניחים אותן בצורת שתי וערב במרכזן. ייווצרו 4 זוגות של רצועות בצק – זוג עליון, תחתון, ימני ושמאלי. בכל פעם עובדים עם זוג רצועות, מתחילים עם כיוון השעון – מעבירים את הרצועה הימנית מעל בת הזוג שלשמאלה כך ששוב ייווצרו זוגות של רצועות – זוג עליון, תחתון, ימני ושמאלי.
חוזרים על אותה הפעולה רק שהפעם משנים כיוון: מניחים רצועה שמאלית מעל בת זוגה הימנית שלה.חוזרים על הפעולות האלו, בכל פעם לכיוון אחר, עד שנותרות רק קצוות מהרצועות.
מהדקים היטב כל צמד רצועות.
דוחפים את הקצוות המהודקים מתחת לקליעה ליצירת צורה של חצי כדור. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים באופן רופף עם ניילון נצמד ומתפיחים 30-40 דקות נוספות.
מעבירים לתנור ואופים כ 25 דקות ועד שהחלה תפוחה ושחומה. עם צאת החלה מהתנור מברישים בדבש המדולל. מצננים ומגישים.

הדפס