דלג לתוכן המרכזי

חלה מתוקה

רכיבים (2 חלות של כ- 400 גרם):
0.5 קילו קמח חיטה לבן
1/2 קוביית שמרים
1/2 כוס + כף סוכר
1 ביצה
3 כפות שמן
כ- 1 כוס מים
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים על מהירות נמוכה כ- 2 דקות, מעלים מהירות ולשים עוד כ- 7 דקות עד שהבצק הומוגני.
מוציאים את הבצק לקערה מקומחת ונותנים לו לעמוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשניים, כל חצי מחלקים ל- 4 חתיכות. מכל חתיכה מעצבים גליל ונותנים לגלילים לנוח עוד כ-15 דקות.
מכל גליל עושים רצועה באורך של כ- 20 ס"מ.
קולעים את החלה ע"פ ההנחיות שבסרטון.

מחממים את התנור לחום של כ- 180 מעלות, מורחים את החלה בביצה, מפזרים שומשום או סוכר גבישי , מכניסים לתנור ואופים כ- 30-35 דקות.

חלה מתוקה מקמח מלא:
0.5 קילו קמח חיטה לבן
0.5 קילו קמח חיטה מלא
1 קוביית שמרים
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
1/4 כוס שמן
כ-1/4 2 כוסות מים
15 גרם מלח