חיתוכיות ריבה – אלונה זוהר

לבצק:
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 חלמונים
כפית תמצית וניל

לפירורי בצק:
1 כוס קמח (140 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
100 גרם חמאה רכה

למריחה:
ריבת תות שדה

אופן הכנה:

לבצק:
לערבל במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר, החמאה והווניל עד שייוצרו פירורים. להוסיף את החלמונים – אם הבצק לא מתאחד בקלות ניתן להוסיף 1/3 כוס מים קרים. לערבל רק עד קבלת בצק.
להעביר את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולשטח אותו. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-15 דקות.

פירורי הבצק:
לעבד במיקסר את הקמח הסוכר והחמאה לפירורים.
למרוח את התחתית האפויה בשכבה של ריבת תות שדה (לשים בנדיבות). לפזר את הפירורים מעל ולאפות עוד 15 דקות. מצננים וחותכים לקוביות.
** ניתן למי שאוהב לשים מעל גם אגוזי מלך קצוצים

הדפס