גביניות –רויטל אמיר

כמות – 24 יחידות

בצק
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 ביצים גודל L
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל

מלית גבינה
500 גרם גבינה לאפייה (טוב טעם או כנען או טובורוג)
3 כפות קורנפלור
100 גרם סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
1 ביצה טרופה
50 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה

מלית גבינה
לערבב יחד את כל חומרי המלית ולשמור במקרר עד השימוש

בצק
1. לנפות קמח לקערת המערבל
2. להוסיף שמרים ולפורר אותם לתוך הקמח (במקרה של שמרים יבשים יש לערבב אותם לתוך הקמח)
3. להוסיף את שאר החומרים מלבד המלח ולערבל במהירות איטית חמש דקות להוסיף את המלח ולערבל במהירות בינונית שלוש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש. להעביר את הבצק לקערה משומנת (שמים כף אחת של שמן קנולה בקערה) ולשמן את הבצק מכל צדדיו. לכסות בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כשעה להכפלת נפח
4. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים בגודלם ולרדד כל חלק על משטח מקומח למלבן באורך של 30 ס"מ וברוחב של כ- 20 ס"מ ולחלק את המלבן ל- 6 ריבועים שווים בגודלם
5. בכל ריבוע להניח כף מלית ,יש לקפל את פינות הריבוע מעל המלית ולהתפיח 30 דקות
6. לחמם תנור ל – 190 מעלות להבריש את הגביניות בביצה טרופה לאפות במשך 15 עד 20 דקות לקבלת צבע זהוב יפה לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר להגיש חמים

הדפס