בריוש גבינת ריקוטה וריבה

מצרכים
לבצק:
4 כוסות קמח שמרים (כ-600 גרם)
250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
5 ביצים
1 כפית שטוחה של מלח
¼ כוס סוכר
¼ כוס (50 מ"ל) חלב פושר
כפית גרידת לימון
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים – להברשה

למילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה
3 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
3 כפות פודינג וניל
1 כפית גרידת לימון
150 גרם ריבת משמשים
או כל ריבה אחרת

אופן ההכנה:
1 . שופכים לקערה את כל מרכיבי הבצק להוציא החמאה, לשים 2 דקות.
2 . מוסיפים את החמאה ולשים במהירות בינונית 6 דקות לקבלת בצק רך ודביק מעט.
3 . מקמחים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך 3-2 שעות.
4 . מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית חוץ מריבת המשמשים.
5 . מוציאים ½ מהבצק ממקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 25 * 20 ס"מ וחותכים לאורך ל 2- חלקים.
6 . מורחים על כל חלק את המלית ומזלפים פס ריבת משמש.
7 . מגלגלים כל חלק לרולדה וחותכים אותה לפרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
8 . מניחים בתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ משומנת עם החיתוך כלפי מעלה, (ניתן לאפות גם כל פרוסה בתבניות שקעים), מכסים במגבת ונותנים לבריוש לתפוח למשך כ 60-40- דקות.
9 .ממשיכים באותו התהליך עם חצי השני של הבצק.
10. מברישים את הבריוש בביצה טרופה ואופים בחום של 180 במשך
25-20 דקות, עד להזהבה.
טיפ: ניתן להוסיף קמח במהלך הלישה במידה והבצק דביק מידי
וכן יש לקמח כל הזמן את משטח העבודה והידיים, שכן בצק
הבריוש עשיר בחמאה וביצים ומרקמו רך ודביק יותר מבצק
שמרים רגיל.

הדפס