ברוסקטות ארטישוק ירושלמי

מצרכים:
4 פרוסות לחם לבן איכותי (על בסיס מחמצת)
6 יחידות ארטישוק ירושלמי מקולף
חופן קטן של עלי מרווה או טימין
60 גרם גבינת מנצ'גו פרוסה דק לפרוסות בעזרת קולפן ירקות
חופן עלי אורגולה שטופים
שן שום
1/4 כוס שמן זית
לאיולי:
3 חלמונים
1/4כוס שמן זית
1/2 כוס שמן קנולה
מיץ מחצי לימון
כף מחית כמהין או כף שמן כמהין
שן שום
1/4 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות
אופן ההכנה:
• במעבד מזון מערבבים את החלמונים, מיץ הלימון והשום. מזלפים את השמנים בקצב איטי עד לקבלת מרקם מיונזי.
• מוסיפים את הכמהין, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומקררים.
• מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות). בקערה מערבבים את הארטישוק הירושלמי עם שליש כוס שמן זית, עלי המרווה או הטימין, מתבלים במלח ופלפל.
• מעבירים לתבנית אפייה, מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור לעשרים דקות.
• לאחר עשרים דקות מורידים את הכיסוי וצולים עוד רבע שעה עד לקבלת גוון זהוב וריכוך של הארטישוקים.
• מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים בתנור או במחבת גריל עד שהלחם פריך וזהוב. משפשפים את הלחם בשן שום ומורחים מעל איולי כמהין. מניחים מעל את הארטישוקים הצלויים, עלי אורגולה, פרוסות צ'ילי אדום חריף ופרוסות גבינה ומגישים מיד.

הדפס