בקלאווה

לא צריך לנסוע עד אבו-גוש בשביל בקלאווה אותנטית.
כך תכינו אותה בבית בעצמכם

מרכיבים:
1 קילו בצק עלים – מחולק לארבעה רבעים
2.5 כוסות אגוזי מלך – קצוצים דק למלית
1.5 כוסות בוטנים – קלופים וקצוצים דק למלית
0.5 כף הל – טחון למלית
4 כפות סוכר – למלית
קמח – מעט, לקימוח משטח העבודה
1.5 כוסות סוכר – לסירופ
1 כוסות מים – לסירופ
מלח לימון – 3-4 גרגירים
שמן

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי המלית – אגוזים, בוטנים, הל וסוכר.

מקמחים מעט את משטח העבודה. נוטלים רבע מכמות הבצק ופותחים אותו, מרדדים בעזרת מערוך, עד ליצירת עלה דק ואחיד, שיתאים בגודלו לתבנית האפייה. את עלה הבצק שנוצר מניחים על תבנית האפייה (אין צורך לשמן את התבנית מכיוון שבצק העלים שמן דיו). על שכבת הבצק הראשונה מפזרים את המלית ומשטחים באופן אחיד בעזרת כף.

חוזרים על תהליך הרידוד עם שלושת חלקי הבצק הנותרים, ומניחים את שכבות הבצק אחת על השניה בזו אחר זו. מכניסים את המאפה בן ארבע השכבות לזמן קצר למקפיא, כדי שאפשר יהיה לחתוך אותו.

בינתיים מכינים את סירופ הסוכר. מבשלים את המים והסוכר. רגע לפני הרתיחה מוסיפים 3-4 גרגרי מלח לימון (כדי למנוע קרישה), וכשהסירופ רותח מסירים מן האש ומניחים להצטנן.

מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא. חותכים את הבקלאווה לאורך התבנית ולאחר מכן בחריצים אלכסוניים היוצרים דוגמת מעויינים. את פני הבקלאווה המחורצים מושחים בעזרת הידיים במעט שמן. אופים במשך כחצי שעה.

נותנים לבקלאווה להצטנן ואז שופכים עליה את סירופ הסוכר. אוכלים ומתענגים על כל ביס

הדפס