ביסקוטי פירות יבשים

מצרכים:
½ כוס חמאה/מחמאה מומסת
¾ כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
½ כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח מנופה
1 ½ כפית אבקת אפיה
¼ כפית מלח
½ כוס צימוקים יבשים
1 כוס פיסטוק לא קלוי, ללא הקליפה
½ כוס שוקולד (לבן/מריר/חלב) קצוץ גס
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ובתבנית אפיה גדולה מניחים נייר אפיה משומן
בקערת המיקסר מערבבים היטב חמאה, סוכר, גרידת תפוז, תמצית וניל עד שהמצרכים מתאחדים היטב. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים לערבב במהירות בינונית, מוסיפים ביצה שניה וממשיכים לערבב כדקה נוספת.
בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, אבקת אפיה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה והסוכר ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד שהתערובת אחידה. מצננים את התערובת במקרר במשך 30 דקות, עד שהיא מאבדת מדביקותה ומתקשה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכל חלק מגלגלים נקניק עבה על משטח מקומח באורך 30 ס"מ לערך וברוחב 8 ס"מ לערך.
מניחים את שלושת חלקי הבצק המגולגלים על גבי תבנית האפיה ואופים כ-30 דקות עד שהם מתחילים להזהיב קלות. מוציאים ומצננים במשך 10 דקות.
על קרש חיתוך, חותכים כל נקניק בצק לפרוסות דקות של 3 ס"מ ומניחים כל פרוסה על תבנית האפיה המשומנת ואופים שוב במשך 15 דקות, עד שהביסקוטי מתחילים להזהיב.
מוציאים את הביסקוטי ומצננים אותו כ-10 דקות. הביסקוטי נשמרים היטב בצנצנת סגורה בטמפרטורת החדר.

הדפס