בייגלה ירושלמי- ניצה ששון

מרכיבים:

• 1 קילו קמח לבן
• כף שמרים יבשים
• 4 כפות סוכר
• 550 מ"ל (2 כוסות ושליש) מים קרים
• 50 מ"ל (3 כפות) שמן זית
• כף מלח

לציפוי:

• שומשום לפי הטעם
• מעט מים
• מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות במהירות אטית
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית.
3. יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
4. מחלקים את הבצק לכדורים שווים בגודלם. יוצרים חור בעזרת האגודל במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה.
5. מערבבים בקערה את השומשום עם מעט מים והמלח גס. טובלים את הבייגלה בתבנית השומשום משני הצדדים, ומסדרים ברווחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
6. אופים את הבייגלה כ-20 דקות עד הזהבה.

* מומלץ להגיש בתוספת זעתר

הדפס