בייגלה ירושלמי ממולא גבינות- אלונה זוהר

לבצק:
1 קג קמח לבן
3 כוסות מים חמימים
2.5 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
חצי כוס שמן קנולה
1 כף מלח

למלית:

300 גר גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גאודה מגורד
50 גרם פרמז'ן מגורדת

לציפוי:
קערית מים
שומשום

להכנה:
להניח את חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש עד קבלת בצק אחיד, גמיש וחלק. לכסות ולהתפיח כחצי שעה.

לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-8 כדורים.
בקערה, מערבבים היטב את הגבינות.
פותחים כל כדור לעיגול דק יותר בעזרת מערוך. לפזר את ת ערובת הגבינות ולסגור לכדור. לרדד את הכגור לצורת פיתה דקה.

להניח לתפיחה נוספת על תבנית עם נייר אפייה למשך כחצי שעה נוספת, כשהפיתות מכוסות.

למרוח את הפיתות במים בעסרת מברשת ולפזר בנדיבות שומשום.

לאפות כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב.

הדפס