בורקס ממצות מיוחד לפסח

מצרכים:
10 מצות
למלית:
300 גרם גבינה בולגרית, מפוררת.
150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת.
200 גרם גבינת פרומעז, חתוכה לפיסות קטנות.
1/2 כוס עירית, קצוצה.
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות.
2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות.
חופן זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים.
מלח, פלפל שחור גרוס.
2 – 1 ביצים.
כף שמן זית.
לציפוי וטיגון:
4 ביצים, טרופות.
1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח מצה.
שמן לטיגון חצי עמוק.

אופן הכנה:
*פורסים דק את הפטריות. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הפטריות על אש גבוהה תוך ערבוב 5-3 דקות עד שהתרככו. מעבירים למסננת ומצננים 10 דקות.
*מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים 10 דקות.
*מערבבים בקערה את הפטריות המטוגנות עם שאר מרכיבי המלית לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול.
*חוצים כל מצה לשני מלבנים. שמים מעט מהמלית בחלק התחתון של כל מלבן, ומקפלים לשניים לצורת כריך.
*מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ). טובלים כל כריך בביצים הטרופות ולאחר מכן בקמח המצה, כך שיצופה היטב מכל הכיוונים.
*מטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

הדפס