בוריקיטס – אלונה זוהר

מצרכים:
1 ק”ג קמח
800 גרם חמאה
2 קופסאות גבינה לבנה + 3 כפות
2 כפיות מלח
100 סמ”ק מים
5 חלמונים
2 שקיות אבקת אפיה

למלית:
400 גרם גבינה
1.5 כוסות גבינה צהובה מגורדת (לא חייבים)
6 כפות גדושות קורנפלור
2 ביצים
40 גרם חמאה מומסת
2 כפיות מלח

אופן הכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק (אני אוהבת לרכך את החמאה במיקסר וו גיטרה לפני הכנסת שאר החומרים כך יותר קל לאחד את הבצק ולשמור על הומוגניות). לשים במקרר לשעתיים.

בינתיים:
את כל חומרי המלית לשים במיקסר לערבב היטב ולאחד.
לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק לעובי של כ 4-3 מ”מ. לקרוץ עיגולים למלא ולסגור היטב. אין מה לדאוג, גם אם נפתח באפיה, המילוי לא “בורח”. למרוח ביצה, לפזר שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה או עד שיזהיבו.

הדפס