אלפחורס – כשר לפסח

מצרכים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
60 גרם אבקת סוכר
חלמון ביצה
15 גרם (3 כפות) ברנדי
150 גרם קורנפלור
6 גרם (כפית) אבקת אפייה
150 גרם ריבת חלב
50 גרם קוקוס שבבי יבש

אופן ההכנה
במערבל, מערבבים עם וו גיטרה את החמאה ואת אבקת הסוכר עד למרקם של משחה. מוסיפים בהדרגה את החלמון והברנדי עד לקבלת אמולסיה חלקה.

מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים את הבצק כשעתיים.

מרדדים את הבצק לעובי 2.5 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-15 דקות עד שהקצוות מזהיבות.
מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין.

מזלפים על מחצית מהעוגיות ריבת חלב, ויוצרים סנדוויץ’ בעזרת עוגיה נוספת.

מגלגלים בקוקוס יבש. ומגישים או שומרים בצנצנת אטומה עד לאכילה. בתאבון!

הדפס