אוזני המן

מצרכים למלית:
חצי ליטר חלב
4 כפות קורנפלור
4 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית איכותית או 1/2 מקל וניל
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
ממסים בקערה קורנפלור עם מעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס).
מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
יוצקים לסיר את יתרת החלב, מוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן.
מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום), מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שכל השוקולד נמס.
מעבירים מיד לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
160 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים גדולים
300 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת מעט תפוחה והומוגנית.
מוסיפים את החלמונים, תמצית הוניל וגרידת הלימון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק (להיזהר לא ללוש הרבה מידי).
מוציאים את הבצק, מניחים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-3 שעות.
מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים, מזלפים את המלית וסוגרים לאוזן המן.
מסדרים במגש על גבי נייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ-12-14 דקות, או עד שמזהיב.
בתיאבון

הדפס